top of page

Teerdag 2018

Op zaterdag 8 september, heeft Muziekvereniging Ulicoten haar jaarlijkse teerdag gehouden.

Deze dag werd voor de derde maal georganiseerd door de  teerdagcommissie.

Wij kennen ondertussen het organisatietalent van deze commissie en waren dan ook weer heel nieuwsgierig wat Frans Vriens, Ben Sommen, Toon de Bont en Marcel Snijders ons deze keer weer zouden voorschotelen!!

Om 13.00 uur werden we verwacht bij de Bremerpoort en na een kop koffie met cake werden we verrast door dorpsomroeper/gids Mario Severijns. Hij nam ons mee naar typisch Ulicotense plekjes, waarbij hij terugging in de tijd.

Over SVU, de scouting, het dorpshuis, de kerk en nog  andere zaken werd op een luchtige manier door Mario verteld. Onderweg werd er even wat gedronken bij de Tafelmeesters en er werd door Sjoerd Zijlmans uitleg gegeven over zijn bedrijf. Ook het MV Ulicoten-lijflied werd hier gezongen.


Het was op deze zaterdag open monumentendag en dus werd er ook een bezoek gebracht aan het oudste boerderijtje van Ulicoten aan de Armeshof 2. In de naastgelegen Vlaamse  schuur werden Marcel Snijders en Resy van Gils gehuldigd voor hun 60-jarig en 25-jarig lidmaatschap van Muziekvereniging Ulicoten. Beide jubilarissen  kregen  een oorkonde met  het  daarbij behorende insigne. Verder kregen ze een cadeaubon & bloemen en werden lovend toegesproken door vicevoorzitter Maaike van Dun  ! Ook een huldigingslied ontbrak niet.

Hierna vertelde Marco Lemmen, de huidige bewoner, over de geschiedenis van het pand, waarna iedereen de boel kon gaan bezichtigen.

Een bezoek aan de Bernarduskapel in de bollekens mocht natuurlijk  niet ontbreken en Mario gaf weer uitgebreid uitleg.

Na het laatste stuk door een weiland gelopen te hebben werd er, net over de Belgische grens, halt gehouden bij Luc en Hilda de Theije. Hier werd de honger gestild en de dorst gelest .

Tot ieders verrassing kregen we nog een optreden van Mark Brands die ons liet genieten van het Nederlandstalige lied. Er werd volop meegezongen en de beentjes gingen van de vloer.

Muziekvereniging Ulicoten  kan  terugkijken op een geweldig leuke dag!

Vanaf deze plaats willen we de teerdagcommissie nogmaals bedanken voor de perfecte organisatie!

Ook dank natuurlijk aan Mario Severijns en Luc & Hilda de Theije.

Tot slot nog een woord van dank aan John Tielemans en Judith Dirven voor het maken van de filmpjes en foto’s.

55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page