top of page
_DSC1507.jpg

Onze dirigenten

Lees meer...

Jeroen Corneillie

Jeroen Corneillie.png

Dirigent Jeroen Corneillie 

Wouter De Winne

Wouter%20en%20Wim_edited.jpg

Dirigent Wouter De Winne

IMG_8257.jpg

Met ingang van april 2022 is Jeroen Corneillie dirigent van de brassband.

Jeroen werd in 1987 geboren in Tielen in een muzikale familie. Net als zijn oudere broers en zus begon hij op 8-jarige leeftijd bij de plaatselijke brassband om zijn eerste noten op het cornet te leren waarna Jeroen zijn cornetstudies begon aan de muziekacademie in Herentals.

Op 13-jarige leeftijd werd Jeroen lid van Brassband Kempenzonen; hij begon als 3e cornet maar schoof snel op en werd uiteindelijk de sopraan cornettist van de band. Hij was ook lid van Brassband Campine onder leiding van zijn oom Eddy Avonds en Bert Van Thienen. In 2005 studeerde hij met grote onderscheiding af aan de muziekacademie en ontving hij een medaille van de stad Herentals.

Op 18-jarige leeftijd koos Jeroen voor een studie trompet aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Hij was lid van de trompetklas van Alain De Rudder en Steven Verhaert en volgde masterclasses bij Reinhold Friedrich, Frits Damrow, Klaus Schuwerk, Jeroen Berwaerts en Roger Webster om er maar een paar te noemen. Jeroen verbeterde zijn sopraan cornet spelen met Frans Violet op hetzelfde conservatorium. Vanaf 2012 is Jeroen de sopraanspeler van Brassband Willebroek. Hij speelde ook met vele andere bands: Brassband Buizingen, Noord-Limburgse Brassband, Tomra Brassband (NOR), Morecambe Band (UK), Koninklijke Fanfare Kempenbloei Achel en vele anderen.

Jeroen speelde de sopraan cornetpartij in Dimitri Sjostakovitsj' "Lady Macbeth from Mtsensk" bij de Vlaamse Opera. Naast zijn carrière als speler is Jeroen ook een toegewijde leraar en dirigent.

Jeroen Corneillie 

Anker 1
_DSC1495.jpg

De dirigent van de drumband en de percussiegroep is
Wouter De Winne.

Hij is geboren te Gent op 19-09-1986.
Wouter begon zijn muziekstudie op 6- jarige leeftijd aan de jeugdmuziekschool te Oostakker. Op 8-jarige leeftijd ging hij naar de academie te Gentbrugge waar hij slagwerk volgde bij Mark Lambert.

Op 15- jarige leeftijd besloot hij van zijn hobby zijn beroep te maken en startte hij aan de Kunsthumaniora te Gent waar hij slagwerkles volgde bij Wim Lasoen en Wim De Vlaeminck. In deze periode was hij actief in Jemoo (Jeugd en Muziek orkest Oost-Vlaanderen) en EUSO (Euregion Symphonic Orchestra). In juni 2005 studeerde hij af aan de Kunsthumaniora te Gent met grootste onderscheiding voor slagwerk.

In september 2005 startte Wouter aan het conservatorium te Tilburg waar hij les kreeg van Arnold Marinissen van september 2005 tot juni 2007(mallets). Van september 2007 tot juli 2009 studeerde hij bij Marcel Andriessen (mallets), Peter De Vries (percussie en orkest), Frans van Grinsven (jazz improvisatie). In hetzelfde conservatorium studeerde hij af voor het steunvak piano in 2007 bij Remco Khüne met grootste onderscheiding.
In juli 2009 haalde Wouter zijn “Bachelor Of Music” met Directie als minor.
Hij genoot masterclasses bij Evelyn Glennie, Keiko Abe, D’Arcy Gray, Raymond Curfs en Triloc Gurtu.

Wouter speelde bij het Tilburgs Begeleidingsorkest (TBO), Musica ad Rhenum, Het Orkest van het Oosten en het Arnold Marinissen Traces Ensemble. Hij maakte opnames voor de WDR en speelde op het Mondharp Festival 2006 in Amsterdam en het Big Bang festival 2007. In september 2007 trad hij op met het slagwerkensemble van Tilburg tijdens het slagwerkfestival in het cultureel centrum “Oosterpoort” te Groningen.
Hij speelde met het Magogo Kamerorkest een authentieke uitvoering van de Carmina Burana.
Hij concerteerde herhaaldelijk met De Nationale Reisopera, F.C. Jongbloed (o.l.v. Arnold Marinissen) en verzorgde tal van lunchconcerten samen met Sjoerd Ceelen.
Hij trad ook op in de Vlaamse Opera op uitnodiging van de Kamer van Koophandel.
Van 10 tot 22 juni 2008 was hij verbonden aan het Spectra Ensemble voor “Les Noces” van Stavinsky dat uitgevoerd werd op het Oerolfestival (Ter Schellingen/ Nederland).

In Juli 2011 behaalde Wouter het diploma Master Of Music met Educatie als uitstroomprofiel.

Wij hopen natuurlijk nog veel plezier van Wouter te hebben!

Wouter De Winne

Anker 2
bottom of page