top of page

Schitterend Concert Zilverslag

Op 26 en 27 oktober pakte onze percussiegroep "AFSLAG ULICOTEN" geweldig uit met een fantastisch concert vanwege haar 25-jarig jubileum.

Jeanny Wouters schreef onderstaand artikel in "Ons Weekblad".

Zilverslag twee keer uitverkocht!

Afslag Ulicoten vierde het 25-jarig jubileum met twee speciale concerten: Zilverslag. Met instrumenten speciaal voor deze avonden gemaakt. Met oordopjes bij de ingang, trommelaars in oud kostuum, kliko's als ritme-instrument, lichtgevende stokken, filmbeelden, danseressen en klompen. Wie niet geweest is 26 of 27 oktober heeft wat gemist!

Peter van der Veeken was ingehuurd als spreekstalmeester, en hij deed dat met veel enthousiasme. Met dia's op de achtergrond en het nummer Big Bang in een arrangement van dirigent Wouter de Winne begon het eerste concert van de jubilerende percussiegroep. Na twee nummers volgde een film/fotocollage met uitleg over alle acties die georganiseerd werden door Afslag Ulicoten om het benodigde geld voor dit jubileum bij elkaar te sprokkelen. Van auto's wassen, tot taarten en crêpes bakken... "best vermoeiend" merkte een van de leden op.


Speciale acts

Maar het lukte allemaal en na deze onthullingen volgde een speciale act: stick jokes. Een nummer gespeeld met lichtgevende stokken. Gevolgd door weer een special, Cool Cat met danseressen onder leiding van Joyce en Anouk Kuijpers. Gevolgd door weer een verrassing: Dance of the wooden shoes, met klompen die een ritmisch dansje deden, vijf paar in een stellage. Met allemaal verschillende klederdracht en klompjes in allerlei uitvoeringen. Heel bijzonder! En als je dan denkt... nu zal er wel weer een 'gewoon' percussienummer komen, dan kwam er weer iets nieuws. Zoals de beelden van de kermis, Fun Fair heette het stuk en het paste geweldig bij de beelden van de leden van Afslag Ulicoten in het spookhuis, de draaimolen en de rollercoaster.


Stick Kick was ook zo'n bijzonder nummer: met acht dames met lichtgevende stokken waarmee op de grond getikt werd in een ritme, en met een stok een ander ritme, en dan elke stok met verschillende kleuren lichtjes die aan en uit gingen in ook weer een ander ritme. Kunt u zich daar een voorstelling van maken? Ik denk het niet, maar het was prachtig in die donkere zaal van de Bremerpoort. De choreografie, daaraan was veel aandacht besteed.

En dan mocht net voor de pauze het publiek zelf aan de slag met zogenaamde body percussie. Meedoen met het nummer Rock Track, waarbij steeds een kwart van de zaal in een bepaald ritme moets klappen, op de benen slaan, knippen met de vingers of sissen onder leiding van Wouter de Winne en Djuri den Tuinder.


Kliko's

Er werd muziek gemaakt met de drumcomputer en dat werd ook weer allemaal aan elkaar geknoopt in een hele leuke act van Wouter en Djuri als de DjuWo's. Daarna kwam een verbazingwekkend stukje percussie waarbij vijf mensen samen op een drumstel speelden. Ieder maakte alle drumbewegingen, maar had slechts één onderdeel van het drumstel tot zijn beschikking en toch was het samen een geheel: Drumstuk getiteld.

In African Safari gingen de leden van Afslag Ulicoten naar de Beekse Bergen en werden de dierenfilmpjes gecombineerd met bijzondere percussie geluidseffecten.

Dan volgde een sketch over de historie van de percussiegroep, ook wel de discussiegroep genoemd. Het nummer A Japanese Impression werd gespeeld op blauwe olievaten, door percussiegroepleden met Kungfu hoofdbanden. En met lichteffecten vanuit de vaten, knap gemaakt. En als je dan denkt dat je alles gezien hebt, dan volgt de Vuilband die speelt op en met kliko's, gestoken in lichtgevende veiligheidskleding met bijbehorende pruiken. Een erg leuke percussie act die veel bijval oogstte.

Bij een jubileum hoort uiteraard een felicitatie, en het lied Lang zullen ze leven. Dan knalde het vuurwerk en daalden de feestsnippers van boven naar beneden en werd het feestelijk nummer Danceparty gespeeld als apotheose.  Maar niet nadat voorzitter van Muziekvereniging Ulicoten Ronny Verschueren iedereen bedankt had. En in die eindact kwamen een paar van de flitsende zelfgemaakte muziekinstrumenten weer aan bod. Jammer dat het voorbij was, het publiek genoot van de eerste tot de laatste minuut!

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page