top of page

Marcel Snijders en Resy van Gils Vieren Jubileum

Jeanny Wouters schreef onderstaand artikel in "Ons Weekblad"


Zaterdag 8 september was de teerdag bij Muziekvereniging Ulicoten en er was door het viertal dat dit meestal organiseert, een leuk programma bedacht. Een wandeling door het dorp, met op verschillende locaties een excursie, uitleg, hapje en drankje. Zo ging men onder andere kijken bij de Tafelmeesters, wandelen langs de Bernarduskapel en de open dag bezoeken bij de boerderij aan de Armeshof die meedeed aan Open Monumentendag. In de schuur werden de jubilarissen toegezongen en toegesproken. Omdat de voorzitter verhinderd was, werd het woord gevoerd door Maaike, geassisteerd door Susan. Er waren twee jubilarissen die in het zonnetje werden gezet: Marcel Snijders, hij is 60 jaar lid en Resy van Gils vierde haar 25-jarig jubileum.

Op Youtube is een filmpje te zien waarop de speeches en het lied dat voor beiden werd gecomponeerd is te horen en te zien. Via Facebook kun je de link vinden en anders gewoon zoeken op Muziekvereniging Ulicoten, John Tielemans maakte het filmpje.

Trombone


Marcel Snijders is pas 67 jaar; al op 7-jarige leeftijd werd hij lid van toen nog de Fanfare Sint Bernardus en hij begon met een sopraansax. Later werd dat een ventiel trombone en weer later speelde hij op de bas schuiftrombone. De laatste drie jaar heeft hij die vanwege ernstige gezondheidsproblemen niet meer gebruikt. Maar hij is wel lid gebleven van de Muziekvereniging Ulicoten. "Een gezelligheidsmens" zo omschreef Maaike hem, "de derde helft is belangrijk voor hem." Samen met Toon de Bont, Ben Sommen en Frans Vriens organiseerde Marcel ook menig teerdag. In 2015 werd hij ziek: acute leukemie, maar na chemokuren en een geslaagde stamceltransplantatie is hij nu drie jaar later weer aan de beterende hand. Van grijs werd hij kaal en nu heeft hij weer donker haar! En hij werd in het zonnetje gezet ter gelegenheid van zijn 60-jarig jubileum: vanuit de bond was er een speciale speld met twee diamantjes en een oorkonde; van de vereniging een cadeaubon en mooie bloemen!

Afslag


Resy van Gils werd 25 jaar geleden lid van de Muziekvereniging en toevallig is het dit jaar ook het 25-jarig bestaan van Afslag Ulicoten. Zij was het eerste lid van die groep, want bij de Brassband kon ze haar draai niet goed vinden. Voor Resy is de percussiegroep 'een avondje heerlijk alle agressie eruit rammen' zoals zij het zelf zegt. Ooit begon ze in Baarle bij de drumband, bij de Brassband vond ze het saai, veel tellen en lang wachten. Ze maakte een tijdlang deel uit van het bestuur en was zelfs voorzitter.  Resy geniet van de jeugd en de gezelligheid bij de percussiegroep, en ook voor haar was er een mooie speld, een zilveren, een oorkonde en een bloemetje en cadeaubon. Voor hen samen werd daarna door alle leden van de vereniging een mooi lied gezongen.

Hoogtepunten


Terugblikkend met Marcel vragen wij natuurlijk naar hoogtepunten. Hij meldt altijd heel graag bij de Brassband geweest te zijn, vooral vanwege de goeie sfeer. Toen ze gevraagd werden om in Hasselt in de Etias Hallen op te treden, bij het Schlager Festival, vond hij dat wel heel bijzonder. "Een concert voor 13.000 man, dat is het grootste publiek dat ik in mijn carrière heb gehad. Al moesten we wel 6 dagen achtereen naar Hasselt reizen." Ook aan de Brassband kampioenschappen die hij privé bezocht in de Royal Albert Hall in Londen, heeft hij mooie herinneringen. Er werd zelfs een foto van hem en zijn twee medereizigers gemaakt die later op de hoes van de plaat terechtkwam!

Wij feliciteren de beide jubilarissen van de Muziekvereniging Ulicoten!

(JW-B)

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page