top of page

Jaarmarkt 2017


Afgelopen zondag was de derde zondag van juni en dat betekent jaarmarkt in Ulicoten. Dit evenement, georganiseerd door Muziekvereniging Ulicoten en CV Haaikneuters brengt elk jaar toch wat leven in de brouwerij. Zo ook dit jaar.

Beide verenigingen kunnen wel wat financiële middelen gebruiken en dus maakten zij van de gelegenheid gebruik om, behalve de enveloppenkraam bij de markt, een tentje op te slaan en een terras in te richten op het evenemententerrein van de Bremerpoort.

’s Morgens was het aangenaam warm toen de enveloppenkraam werd ingericht en het terras werd opgebouwd. Naarmate de dag vorderde werd het steeds heter en dat had jammer genoeg tot gevolg, dat de markt wat minder bezocht werd. Het gezegde immers is toch: “Vrouwen bloot, handel dood”!!!

Op ons terras echter konden de mensen hun dorst lessen en daarvan werd dan ook gretig gebruik gemaakt.

Het muzikale gedeelte werd verzorgd door popkoor Young Voices o.l.v. Hans Bervoets. Zij traden twee keer op.

Ronny Verschueren had zijn muziekinstallatie weer eens van stal gehaald en zorgde de hele dag voor een aangename sfeer.

Ook Berta was van stal gehaald. Berta onze (kunst)koe. Ze straalde op het mooi aangeklede podium en ze smeekte bijna om gemolken te worden. Vooral de kinderen vonden het iets aparts, maar Toon Graafmans, de spreekstalmeester slaagde er wonderwel in om ook de volwassenen een melkpoging te laten doen. Kortom…er werd een leuke sfeer gecreëerd en het ging er gezellig aan toe. Toon…..bedankt!


Als beste melker kwam uiteindelijk Jan Bruurs uit Baarle-Nassau uit de bus met 2,18 liter. Hij kreeg een cadeaubon, te besteden bij het IJsklompke in Meerle.

De beste melker van Ulicoten was Joris Theeuwes met 1,88 liter.

Bij de kinderen ging het er gemoedelijk(er) aan toe. Zij molken soms met vier tegelijk en verdienden allemaal een prijsje.

Ondertussen deed de enveloppenkraam goede zaken en menigeen ging met een prijs(je) naar huis.

Vanaf deze plaats willen wij alle mensen bedanken die prijzen hebben geschonken of ons op een andere manier hebben geholpen.

Voor foto's ...kijk bij "foto's"!

Overigens……Volgend jaar is het de bedoeling dat we op de zaterdag weer eens flink gaan “uitpakken”!!!

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page