top of page

Fantastisch Concert met Bert van Thienen

Op zaterdag 31 maart was het dan zover….Brassband Ulicoten onder leiding van Wim Sas, concerteerde samen met trompettist Bert Van Thienen!


De sportzaal van de Bremerpoort, die voor deze gelegenheid weer eens was omgetoverd tot een prachtige, sfeervolle concertruimte, was niet geheel uitverkocht, maar er waren toch aardig wat mensen op dit concert afgekomen! En die hebben er zeker geen spijt van gehad, want het was een avond vol prachtige muziek.


Als presentator fungeerde deze keer Ad Laurijssen nog eens. Op zijn eigen, speciale wijze gaf hij de luisteraars interessante informatie over de gekozen muziekwerken en over Bert Van Thienen. John Tielemans heeft de hele avond op film vastgelegd en Judith Dirven maakte foto’s.


Als eerste nummer werd gekozen voor “Glory Fanfare”. Een echt openingsnummer waarin de cornetten een belangrijke rol spelen. Na “Nosferatu”, waarin allerlei geluidseffecten zijn te horen, kwam Bert Van Thienen met “Branwen”, een ingetogen solo voor sopraancornet, gevolgd door het sprankelende “Silver threads amongst the gold”.


Het laatste nummer van de brassband voor de pauze was “Music for a Festival”. Een heel lang, en moeilijk, maar ook fantastisch muziekstuk, waarin alle instrumenten van een brassband aan bod komen.


Na de pauze werd geopend met een speciale versie van “Also sprach Zarathustra” en daarna speelde Bert op flugelhorn (bugel) “Magh Seola”.


Bert van Thienen

De brassband vervolgde met “The golden Lady”, waarna Bert Van Thienen het virtuoze “Virtuosity” uit zijn trompet toverde. De muzikanten van de brassband wisten Bert steeds voortreffelijk te begeleiden bij alle solo’s die hij speelde.


Na “Zambezi” nam Ronny Verschueren, voorzitter van onze vereniging, het woord en dankte de muzikanten en het publiek. Hij onderstreepte dit met een bierpakket voor solist Bert Van Thienen, dirigent Wim Sas en presentator Ad Laurijssen. Ook Sjef Snijders vroeg nog even het woord en deelde mee, dat er helaas enkele muzikanten afwezig waren vanwege ziekte, ongelukjes of zwangerschap!!


Gelukkig hadden we enkele vervangers bereid gevonden om met Brassband Ulicoten mee te spelen, immers….in een brassband zijn alle muzikanten belangrijk. Er kan niemand gemist worden.


Na al deze mooie woorden kwam er met de mars “Garde du Corps” een eind aan dit mooie concert.


Het publiek echter had de smaak te pakken en bleef applaudisseren om een toegift, of zoals Ad het zei “een encore” te krijgen! Bert kwam op de proppen met “Le Carnaval de Venise” van Arban en dat was een schot in de roos. Wat een techniek en muzikaliteit heeft deze musicus in huis!

Na nòg een toegift gegeven te hebben (de polka uit “Silver threads amongst the Gold”) was het toch echt afgelopen. De toeschouwers hebben kunnen genieten van een uniek concert.

Brassband Ulicoten kan terugkijken op een geweldige avond met veel positieve reacties van het publiek.


De thuisblijvers hadden (weer eens) geen gelijk!!


Voor meer foto's...kijk bij foto's.

Op youtube zijn de muziekwerken te zien en horen!

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page