top of page

Brassband Winnaar DorpenconcoursAfgelopen zondag werd voor de 18e keer het dorpenconcours gehouden. Brassband Ulicoten deed dit jaar voor de eerste keer mee en moest zich staande zien te houden tussen de harmonieorkesten van Riel, Alphen, Baarle-Nassau, Chaam, Bavel en Ginneken. Ulvenhout deed deze keer niet mee!

De mensen van Harmonie “Concordia”uit Ginneken tekenden voor de organisatie en deze hebben voortreffelijk werk geleverd!

Bij de laatste vier edities was Bavel steeds als winnaar uit de bus gekomen, maar natuurlijk deden alle korpsen hun uiterste best om de jury, bestaande uit Jan van der Roost en Rob Goorhuis ervan te overtuigen, dat de winnaar dit jaar in een ander dorp dan Bavel moest worden gezocht.

Deze juryledenvertelden na afloop over de verschillende onderdelen waarop de jury een orkest beoordeelt, zoals klankvorming, klankbalans, ritmiek, dynamiek, samenspel enz.. Ook muzikaliteit, sfeer en de interpretatie van de dirigent tellen mee.

De brassband stond als laatste gepland in zaal Vianden.

Dirigent Wim Sas had vooraf tegen de muzikanten gezegd: “Wij gaan geen wedstrijd spelen, wij gaan muziek maken”. Natuurlijk, we hadden niets te verliezen. Wij zouden wel zien hoe het uit zou pakken!!

Voor veel toehoorders was de brassbandsound weinig of niet bekend, maar in de volle zaal wisten de Ulicotense muzikanten het publiek te boeien met hun muziek!

Nadat er ingespeeld was met “March of the Cobblers” werd “Cambridgeshire Impressions” van Rieks van der Velde ten gehore gebracht. We sloten af met “A Jubilee Overture” van Hendrik de Boer. Het publiek beloonde ons met een daverend applaus. Ook de ladyspeaker was vol lof, maar ja….alleen de jury bepaalt wie de winnaar is!

Uiteindelijk sprak deze het verlossende woord en maakte bekend dat Brassband Ulicoten met de Jac. Bouman-trofee aan de haal ging. Een geweldig resultaat voor deze “grote onbekende”. Daarmee kwam een verrassend einde aan dit Dorpenconcours. Oud burgemeester van Breda, Peter v.d. Velden had het genoegen om de Jac Bouman-trofee uit te reiken aan Jan Janssen, de voorzitter van Muziekvereniging Ulicoten .

Zoals het hoort vierden de brassbandmuzikanten hun feestje en er werd nog geruime tijd in zaal Vianden “verbroederd”!!Trotse voorzitter met de Jac Bouman-trofee!!

Voor meer foto's:....kijk bij foto's!

Via onderstaande link kunt u de brassband beluisteren en bekijken:

Voor meer video’s van onze muziekvereniging:

Ga met de cursor naar rechtsboven op het driehoekje  (onder de F van Facebook). Je krijgt dan een balkje “Follow via youtube”. Klik daarop en je kunt meer  video’s van onze muziekvereniging bekijken en beluisteren!

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page