top of page

Brassband was bij "Night of the Proms"

De afgelopen twee weken zijn voor de muzikanten van Brassband Ulicoten erg druk geweest!! Brassband Ulicoten kreeg in de week voorafgaand aan “Night of the Proms” in Antwerpen namelijk de vraag of ze ook een steentje wilde bijdragen aan dit festijn. Na overleg met dirigent, bestuur en leden werd besloten, dat we dit buitenkansje niet moesten laten schieten! Via de moderne communicatiemiddelen was e.e.a. snel geregeld; we zouden vijf keer met voldoende muzikanten zijn om verantwoord muziek te maken, dus het kon doorgaan!

Zo gebeurde het zomaar, dat Brassband Ulicoten een bijdrage mocht leveren om “Night of the Proms” in Antwerpen extra glans te geven!

Eén muziekstuk mochten we zelf uitkiezen. Het andere nummer was een arrangement van “Good Luck” van Basement Jaxx, een Brits dj-duo, bestaande uit Felix Buxton en Simon Ratcliffe.

De partituren van dit nummer werden op de dag van de repetitie per e-mail gestuurd, dus er was helaas geen tijd voor de muzikanten

om thuis deze muziek even door te nemen! We vertrouwden er echter op, dat dit wel goed zou komen!

Zes keer reden we naar het Sportpaleis in Antwerpen. Eén keer om te repeteren en vijf keer om te spelen. Tegelijkertijd hebben we kunnen genieten van de optredens van Joe Jackson, John Miles, The Pretty Vanillas, Basement Jaxx, Natalie Imbruglia, de tenor Fernando Varela en het vrouwenkoor Scala. Zij werden allen begeleid door het grote orkest “Il Novecento”, dit jaar in Antwerpen onder leiding van de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche.

Een fantastische ervaring!! Vijf keer optreden in een vol Sportpaleis geeft toch wel een heel erg speciaal gevoel.

Op de laatste avond is door Felix Buxton en Simon Ratcliffeer, de mannen van Basement Jaxx, een opname gemaakt van "Good Luck", gespeeld door de brassband.

Zij wilden ook graag met ons op de foto!

Al bij al weer een speciale belevenis van de brassband van Muziekvereniging Ulicoten!!

Via onderstaande links krijg je een impressie!!Wij blijven echter met twee benen op de grond staan, want a.s. zondag, 29 november verwelkomen we traditiegetrouw Sinterklaas weer, wanneer hij een bezoek brengt aan Ulicoten.

Ook de drumband van Muziekvereniging Ulicoten is dan uiteraard van de partij!!

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page