top of page

75 jaar Baarle bevrijd


In oktober is het 75 jaar geleden dat Baarle is bevrijd. De stichting Herdenking Bevrijding Baarle organiseerde daarom op 5 en 6 oktober een uitgebreide herdenking.

Op zaterdag 5 oktober was de brassband van Muziekvereniging Ulicoten uitgenodigd om deze herdenking muzikaal op te luisteren.

Om de omgekomen geallieerde militairen te gedenken  waren er plechtigheden op het kerkhof van Ulicoten, Zondereigen en Baarle-Nassau. Verder werd er op het kerkhof van Baarle-Hertog eer gebracht aan Miet Pauw en de oud-strijders. Bovendien was er ook nog een herdenking bij het monument op de Hoogstratensebaan in Castelré, waarbij de Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Pete Hoekstra, aanwezig was.  

Bij al deze plechtigheden werden verschillende volksliederen gespeeld. In Ulicoten het Engelse, in Castelré het Amerikaanse, in Zondereigen het Engelse en het Belgische, In Baarle-Hertog het Belgische en in Baarle-Nassau het Engelse en het Nederlandse volkslied. Ook speelden de muzikanten  een aantal koralen.

Op al deze plekken werd door  Sjef Snijders de “Last Post” geblazen. Al bij al een sfeervol gebeuren!

Per bus werden de genodigden en de muzikanten van de brassband naar de verschillende herdenkingsplekken vervoerd.

Het was een speciale dag voor iedereen. Het is toch heel mooi, dat er na 75 jaar  nog zoveel aandacht aan wordt besteed!!

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page