WOUTER DE WINNE

Wouter%20en%20Wim_edited.jpg

Dirigent Wouter De Winne

De dirigent van de drumband en de percussiegroep is Wouter De Winne.

Hij is geboren te Gent op 19-09-1986.
Hij begon zijn muziekstudie op 6- jarige leeftijd aan de jeugdmuziekschool te Oostakker. Op 8-jarige leeftijd ging hij naar de academie te Gentbrugge waar hij slagwerk volgde bij Mark Lambert.

Op 15- jarige leeftijd besloot hij van zijn hobby zijn beroep te maken en startte hij aan de Kunsthumaniora te Gent waar hij slagwerkles volgde bij Wim Lasoen en Wim De Vlaeminck. In deze periode was hij actief in Jemoo (Jeugd en Muziek orkest Oost-Vlaanderen) en EUSO (Euregion Symphonic Orchestra). In juni 2005 studeerde hij af aan de Kunsthumaniora te Gent met grootste onderscheiding voor slagwerk.

In september 2005 startte Wouter aan het conservatorium te Tilburg waar hij les kreeg van Arnold Marinissen van september 2005 tot juni 2007(mallets). Van september 2007 tot juli 2009 studeerde hij bij Marcel Andriessen (mallets), Peter De Vries (percussie en orkest), Frans van Grinsven (jazz improvisatie). In hetzelfde conservatorium studeerde hij af voor het steunvak piano in 2007 bij Remco Khüne met grootste onderscheiding.
In juli 2009 haalde Wouter zijn “Bachelor Of Music” met Directie als minor.
Hij genoot masterclasses bij Evelyn Glennie, Keiko Abe, D’Arcy Gray, Raymond Curfs en Triloc Gurtu.

Wouter speelde bij het Tilburgs Begeleidingsorkest (TBO), Musica ad Rhenum, Het Orkest van het Oosten en het Arnold Marinissen Traces Ensemble. Hij maakte opnames voor de WDR en speelde op het Mondharp Festival 2006 in Amsterdam en het Big Bang festival 2007. In september 2007 trad hij op met het slagwerkensemble van Tilburg tijdens het slagwerkfestival in het cultureel centrum “Oosterpoort” te Groningen.
Hij speelde met het Magogo Kamerorkest een authentieke uitvoering van de Carmina Burana.
Hij concerteerde herhaaldelijk met De Nationale Reisopera, F.C. Jongbloed (o.l.v. Arnold Marinissen) en verzorgde tal van lunchconcerten samen met Sjoerd Ceelen.
Hij trad ook op in de Vlaamse Opera op uitnodiging van de Kamer van Koophandel.
Van 10 tot 22 juni 2008 was hij verbonden aan het Spectra Ensemble voor “Les Noces” van Stavinsky dat uitgevoerd werd op het Oerolfestival (Ter Schellingen/ Nederland).

In Juli 2011 behaalde Wouter het diploma Master Of Music met Educatie als uitstroomprofiel.

Wij hopen natuurlijk nog veel plezier van Wouter te hebben!