WIM SAS

Wim Sas.JPG

Dirigent Wim Sas

Dirigent van de brassband is momenteel Wim Sas.

Hij nam in oktober 2009 de dirigeerstok over van Ruud van de Bogaert.

Wim is geboren in 1969 en hij studeerde af aan de Muziekacademie te Herentals met grote onderscheiding voor notenleer en trompet en volgde nadien lessen aan het Lemmensinstituut te Leuven richting Laureaat Trompet bij de heer Leon Petré.

Reeds op 26 jarige leeftijd werd hij door zijn moedermaatschappij, de Koninklijke Fanfare “Vermaak en Kunst” uit Lille, aangezocht om de dirigeertaak op zich te nemen. Bij zijn eerste wedstrijd behaalde deze muziekvereniging reeds de graad uitmuntendheid.

Zijn dirigeertalent werd ook opgemerkt door andere verenigingen, zoals de Koninklijke Fanfare “Jeugd en Vreugd” uit Ravels-Eel, waarmee hij in 2001 de nationale titel in eerste afdeling behaalde en in 2004 promoveerde naar de afdeling uitmuntendheid. Verder is hij van 2000 tot 2013 dirigent geweest bij de Kon. Harmonie van Financiën in België. Van  2004 tot 2014 stond hij op de bok van van de Koninklijke Fanfare “ De Kempenzonen” uit Pulderbos.

Als muzikant heeft hij ook zijn sporen verdiend: hij speelde  onder de beste dirigenten van België (o.a. Frans Violet, Hans Laureyn, Silveer Van Den Broeck) en werd  regelmatig gevraagd solistische werken op zich te nemen.

Onder leiding van zijn kundige leiding moet het zeker mogelijk zijn voor de brassband  om de komende jaren goed te presteren.